Vigtige datoer i 2018

 

FASTELAVN:
Vi fejrer fastelavn mandagen efter fastelavn. Børn og voksne er udklædte. Vi holder samling hvor vi synger. Efterfølgende slår vi katten af tønden i fællesrummet. Vi spiser fastelavnsboller og får saftevand. Arrangementet starter kl. 09.00. Udklædte forældre er meget velkomne til at deltage.

PÅSKE:
I ugen op til påsken klipper, klistrer og maler vi. Ugen før Palmesøndag holder vi påskefrokost sammen med børnene. Mens vi har påskefrokost kommer påskeharen forbi ude på legepladsen. Påskeharen gemmer æg, som vi alle går ud og finder efter frokosten. Vi holder ”trille æg”-konkurrence med æg vi selv har malet. 

BEDSTEFORÆLDREDAG:
Vi afholder bedsteforældredag en gang om året. Vi laver invitationer, som kommer i børnenes garderober. Det er en hyggelig dag for både børn og bedsteforældre.

SOMMERFEST:
Sommerfesten afholdes en aften i juni. Temaet kan være forskellige boder, cirkus eller skuespil. Alle medbringer en ret, som vi serverer på et fælles tag-selv-bord. Forældre og søskende er velkomne.

ARBEJDSDAG:
Et par gange om året holder vi arbejdsdag med forældre. I får nærmere information.

HALLOWEEN
Op mod Halloween laver vi græskarlygter og smager på de ristede græskarkerner. Vi tænder lygterne hver morgen, mens vi hygger med morgenmaden. Vi klipper og klistrer lidt ”uhygge” som vi pynter med. Vi snakker om traditionen bag lygterne.

DET SØRME, DET SANDT, DECEMBER!
I december måned får vi besøg af drillenisser, som alle er friske på at lave en masse nisserier med børnene. Nisserne kommer på skift med børnene hjem. De har hver en lille bog, hvori forældrene kan skrive lidt om besøget. V holder samling hver dag, hvor vi læser højt af nissernes bøger. Vi klipper og klistrer, og laver hemmeligheder. Vi holder børnejulefrokost hvor vi får besøg af julemanden, danser om juletræet i fællesrummet, spiser godteposer og hygger. Op til jul er vi til julegudstjeneste i Gjern Kirke.

Julehyggedag for forældre og børn afholder vi først i december. Vi laver juleværksted, hvor vi klipper og klistrer julepynt, som hænges på børnehavens juletræ, og vi laver juledekorationer og julehygger. Vi serverer gløgg, saft og æbleskiver.